Snelle levering 2-5 werkdagen  |  Snel & Persoonlijk online advies  |  Altijd eenvoudig online bestellen  |  Bel ons 06 42 10 82 80

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden

Algemene leveringsvoorwaarden Freshsilk - Silk flowers & Interior

1) Toepasselijkheid

1.1 Op al onze aanbiedingen en leveringen zijn onze algemene verkoopvoorwaarden van toepassing.

1.2 Op deze voorwaarden is uitsluitend het Nederlands recht van toepassing.

1.3 Door het doen van een bestelling op onze website aanvaardt u onze voorwaarden.

1.4 Op vrijwel alle artikelen van Freshsilk rust auteursrechtelijke bescherming. Gehele of gedeeltelijke overname van digitaal beeldmateriaal is niet toegestaan, behoudens schriftelijke toestemming vooraf door Freshsilk

1.5 Wij zijn te bereiken op maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur per telefoon +31 (0)6.421.08.280 of e-mail: liesbeth@freshsilk.nl

2) Overeenkomst

2.1 Voordat de overeenkomst op afstand of in een persoonlijk gesprek wordt gesloten, wordt de tekst van deze algemene voorwaarden aan de consument beschikbaar gesteld. Indien dit redelijkerwijs niet mogelijk is, zal voordat de overeenkomst op afstand wordt gesloten, worden aangegeven dat de algemene voorwaarden bij de ondernemer zijn in te zien en zij op verzoek van de consument zo spoedig mogelijk kosteloos worden toegezonden.

2.2 Indien de overeenkomst op afstand elektronisch wordt gesloten, de tekst van deze algemene voorwaarden langs elektronisch weg aan de consument ter beschikking wordt gesteld op zodanige wijze dat deze door de consument op een eenvoudige manier kan worden opgeslagen op een duurzame gegevensdrager. Indien dit redelijkerwijs niet mogelijk is, zal voordat de overeenkomst op afstand wordt gesloten, worden aangegeven waar van de algemene voorwaarden langs de elektronische weg kan worden kennisgenomen en dat zij op verzoek van de consument langs elektronische weg of op andere wijze kosteloos zullen worden toegezonden.

3) Prijzen artikelen / verzendkosten

3.1 De vermelde prijzen gelden per stuk in Euro.

3.2 De vermelde prijzen gelden inclusief BTW.  De verzendkosten zijn niet bij de prijs inbegrepen.

3.3 De BTW percentages zijn 21% zowel van toepassing voor de kunstbloemen als op de overige artikelen. (Wettelijke BTW wijzigingen voorbehouden)

3.4 Freshsilk behoudt zich het recht voor prijzen te wijzigen op de site op elk gewenst moment. Geplaatste bestellingen worden altijd tegen de prijs geleverd conform de bevestiging.

3.5 Verzendkosten
Alle produkten tot 1 meter vallen onder brievenbus post.

Alle andere produkten boven 1 meter is pakket post.

Alle pakket producten worden door ons via Postnl (www.postnl.nl) en DPD (www.dpd.com/nl) verzonden volgens hun voorwaarden.
Postnl tarieven voor verzending & verpakking binnen Nederland*:

0 – 10 kg € 6,95
tot 30 kg € 12,20 

U  kunt ook kiezen voor aangetekend verzenden met post.nl. Uw zending is automatisch verzekerd tot € 500,-. er moet getekend worden voor ontvangst. Tarieven voor aangetekende verzending & verpakking binnen Nederland*:
0 – 10 kg € 8,05
tot 30 kg € 13,50
*mits het product voldoet aan de verzendvoorwaarden van Postnl.

DPD hanteert een tarief voor verzending & verpakking binnen Nederland van € 12,- per pakket tot 31,5 kg.  DPD verzendt standaard verzekerd tot € 520,-. er moet getekend worden voor ontvangst. Er zijn 3 afleverpogingen (reeds na de 1e afleverpoging kun je online zelf een nieuwe lever-afspraak via www.nieuwelevering.nl/ invoeren) www.dpd.com/nl. Voorwaarden per pakket:
•    Max. lengte: 175 cm (langste zijde)
•    Max. omvang: 300 cm (omtrek + langste zijde)
•    Max. gewicht: 31,5 kg
Indien er meerdere producten tegelijk besteld worden waarbij een van bovenstaande voorwaarden wordt overschreden dan dienen de producten in afzonderlijke pakketten te worden verzonden.

Voor verzendingen naar overige landen gelden andere tarieven, neem hiervoor contact op via liesbeth@freshsilk.nl

Afhalen
Alle producten kunnen alleen op afspraak worden afgehaald in Haarlem, Ruychaverstraat 10, 2013 GE. Vermeld bij ‘opmerkingen’ onderaan uw bestelling dat u het product wilt ophalen. Wij nemen contact op om een afspraak te maken met u.

4) Leverlanden

4.1 Levering geschiedt voor als nog alleen naar Nederland

5) Levering

5.1 Levering vindt normaliter plaats op de aangevraagde bezorgdag tussen 09:00 en 18:00 uur.

5.2 Levering op nationale feestdagen is niet mogelijk.

5.3 De besteller is altijd verantwoordelijk voor het doorgeven van een juist adres van de ontvanger. In het geval van onjuiste adresgegevens, ontbrekende ontvanger, verkeerde naam op de deur, postbus of afwijzing door de ontvanger waardoor de zending niet kan worden geleverd komt de aankoopprijs incl. verzendkosten ten laste van de besteller. Kosten die ontstaan door kwaliteitsverliezen als gevolg van vertraging van de levering door eventuele levering bij de buren of een beheerder komen ook ten laste van de besteller.

5.4 Onze artikelen worden zorgvuldig verpakt. Mocht u niet tevreden zijn over de kwaliteit van uw bestelling, of beschadigde producten geleverd krijgen, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op.

5.5 Het is mogelijk dat uw bestelling in twee delen geleverd wordt. Vazen of overige accessoires die tegelijk met de kunstbloemen besteld worden zullen zo veel mogelijk (98%) gelijktijdig geleverd worden.

5.6 Tijdens speciale aanbiedingen en feestdagen kunnen er afwijkende, vaste leverdata gelden. Dit zal altijd duidelijk gecommuniceerd worden in de productomschrijving van de aanbieding.

6) Betaling

6.1 Leveringen geschieden uitsluitend na een betaling per bankoverschrijving op ons bankrekeningnummer: NL71RABO0301434425 tnv L.G. Tijms

6.2 U krijgt automatisch na het betalen op ons bankrekeningnummer een bevestiging per mail. Deze bevestiging is tevens uw factuur. Hierop staat ook de BTW vermeld.

7) Reclame

7.1 Wij doen ons uiterste best u de beste kwaliteit op tijd te leveren. Mocht de levering niet aan uw verwachting voldoen, neemt u dan binnen 3 werkdagen contact met ons op, bij voorkeur per mail: liesbeth@frshsilk.nl

7.2 Omdat de verkrijgbaarheid van de kunstbloemen niet altijd gegarandeerd kan worden is het mogelijk dat de inhoud van een kunstbloemen boeket afwijkt van de foto. De totaalindruk en waarde van de geleverde bos bloemen zal minimaal gelijk zijn aan hetgeen wat wordt afgebeeld.

8) Acties / kortingen

8.1 Alle acties en / of kortingen gelden uitsluitend per actie. Er zijn geen combinatiekortingen mogelijk.

9) Minderjarigen

9.1 Freshsilk gaat alleen een overeenkomst aan met personen die meerderjarig zijn of met personen die uitdrukkelijk toestemming hebben van een meerderjarige.

10) Intellectueel eigendom

10.1 Alle door Freshsilk afgebeelde dan wel geplaatste foto’s, illustraties, teksten, grafisch materiaal, (handels)namen en logo’s zijn eigendom of in licentie bij Freshsilk en worden beschermd door auteursrecht, merkenrecht en/of enig ander intellectueel eigendomsrecht. Het is niet toegestaan voornoemde te vermenigvuldigen, te distribueren, door te sturen of (tegen vergoeding) ter beschikking te stellen aan derden zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Freshsilk

11) Wijzigingen

11.1 De kunstbloemen worden per seizoen ingekocht. Het is mogelijk dat bepaalde bloemen op dat moment niet beschikbaar zijn voor levering. In dit geval zullen wij contact opnemen met de besteller en is het mogelijk om op dat moment de bestelling te wijzigen. Het is Freshsilk voorbehouden om de bestelling doorgang te laten vinden wanneer wij een kunstbloemenboeket met gelijke uitstraling en van gelijke waarde kunnen fabriceren.

12) Retourneren 
U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U dient dit eerst te melden aan liesbeth@freshsilk.nl. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en - indien redelijkerwijze mogelijk - in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via liesbeth@freshsilk.nl

Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is."

Heeft u iets besteld dat wij speciaal voor u hebben gemaakt dan gaat het om maatwerk en kunt u het helaas niet meer retourneren.

Freshsilk is een geregistreerd handelsmerk KvK nr. 60866020

13) Overmacht
Onverminderd de overige aan haar toekomende rechten, heeft Freshsilk ingeval van overmacht het recht om, naar eigen keuze, de uitvoering van uw bestelling op te schorten, dan wel de overeenkomst zonder rechterlijke tussenkomst te ontbinden, door u dit schriftelijk mee te delen en zonder dat Freshsilk gehouden is tot enige schadevergoeding, tenzij dit in de gegeven omstandigheden naar maatstaven van redelijkheid en billijkheid onaanvaardbaar zou zijn. Onder overmacht wordt verstaan iedere tekortkoming welke niet aan Freshsilk.nl kan worden toegerekend, omdat zij niet te wijten is aan haar schuld en noch krachtens de wet, rechtsbehandeling of in het verkeer geldende opvattingen voor haar rekening komt.


14) Aansprakelijkheid
Freshsilk kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade ontstaan door gebruik van producten. Gebruik hiervan geschiedt op eigen risico. Freshsilk aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor verlies, vertraging of beschadiging van goederen bij verzending. De bestelde producten worden met uiterste zorg verpakt. De verzending is in alle gevallen voor risico van de koper. Tegen vergoeding kan er voor verzekerd verzenden worden gekozen bij het bestellen, zie verzendkosten. Vermeld dit onder opmerkingen. 
Freshsilk is niet aansprakelijk voor schade, van welke aard dan ook, als gevolg van door of namens de klant verstrekte onjuiste en/of onvolledige gegevens.


15) Geschillen
Op deze voorwaarden is Nederlands recht van toepassing. Geschillen worden zoveel mogelijk in onderling overleg opgelost.

16) Wijzigingsrecht 

Freshsilk behoudt zich het recht voor de voorwaarden en de inhoud van haar website tussentijds te wijzigen. Alle rechten voorbehouden.

17) Privacy statement

Alle ons aangeleverde gegevens worden vertrouwelijk behandeld en zullen niet ter beschikking gesteld worden aan derden. Voorts maakt Freshsilk gebruik van Google Analytics om de werking van deze website te optimaliseren. Google Analytics is een Webanalyseservice van Google Inc. Google Analytics maakt gebruik van cookies. Deze cookies worden op uw computer opgeslagen en geven Google de mogelijkheid uw gebruik van de website te analyseren. De door de cookies gegenereerde informatie over uw gebruik, wordt aan een server van Google overdragen en opgeslagen. Uiteraard brengt Google uw IP-adres niet met andere data in verband. U heeft de mogelijkheid de installatie van de cookies te blokkeren, daardoor wordt het gebruik van onze website beperkt.

Uw persoonlijke gegevens worden in het klantensysteem van Freshsilk opgeslagen om de bestelling te verwerken. Daarnaast gebruikt Freshsilk.nl uw gegevens voor het toesturen van nieuwsbrieven. Wij hanteren hier de regelgeving volgens de Wet bescherming persoonsgegevens. Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt. U kunt te alle tijden uw aanmelding voor de nieuwsbrief opzeggen.

18) Copyright

Op alle content van onze website rust auteursrechtelijk bescherming. Niets uit deze website mag gebruikt worden voor welke vorm van media dan ook zonder schriftelijke toestemming van Freshsilk- Silk flowers & Interior

Op alle producten, beelden en teksten van Freshsilk rust auteursrechtelijke bescherming.

Fotografie:

Silk-ka

Liesbeth Tijms

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Hide